Cykelnerven

Cykelnerven – der Cykles for en verden uden sclerose


Cykelnerven er Danmarks hårdeste velgørenhedsevent og den ultimative sportslige udfordring på to hjul. Med seks benhårde Tour de France-bjerge på bare tre dage er Cykelnerven en udfordring i en klasse for sig. Tour de France er en helt afgørende faktor i Cykelnervens DNA. 

Hver sommer kæmper 250 dedikerede cykelentusiaster  sig til tops på de ikoniske franske bjerge for at indsamle penge til forskning i sclerose og sætte fokus på sygdommen. Deltageren rammer de mest afgørende Tour de France-bjerge, ganske få uger før det officielle Tour de France-felt lægger vejen forbi de præcis samme bjergtinder. 

For rytterne er Cykelnerven både en personlig udfordring på viljestyrke og udholdenhed og samtidig et vigtigt bidrag i kampen mod sclerose. Vores fælles mål lyder: vi cykler for en verden uden sclerose. 


Tilknyttet projektet som medkørende cykelambassadører er bl.a. Eskild Ebbesen, Thomas Poulsen, Niels Laulund og Victor Feddersen (Guldfiren) samt Peter Tanev, Mikael Kamper og Claus Elming fra TV2. Ligeledes er fodboldstjernerne Thomas Helveg og Martin Jørgensen samt den folkekære sanger Stig Rossen cyklende ambassadører for Cykelnerven. Alle Cykelnervens ambassadører cykler for en verden uden sclerose og gør en uvurderlig stor indsats for hele Cykelnerven.