Choose country

DK Denmark NL Netherlands SE Sweden B2B B2B

Vand er Vigtigt

Oprettet d. under Fagviden

Indtil videre har det danske sommervejr ikke været prangende, og juli bød kun på en meteorologisk sommerdag. Men uanset vejret, og uanset om det er 10 eller 25 grader, er væske og især vand en utrolig vigtig faktor både for ens præstationsevne, men generelt også for ens humør og velvære. Hvis termometret siger 25 grader fremfor 10 grader, så er det klart, at man sveder mere og dermed har brug for mere væske, men HUSK ALTID AT DRIKKE NOK VAND!
 
Når man er ude at løbe, cykle eller når man fjerner ukrudt i haven, så sveder man. Sved er en metode kroppen bruger, for at køle kroppen ned, men det fjerner altså også den væske man har i kroppen. Det vil sige, at hvis man ikke har drukket nok vand i løbet af dagen og dermed lider et væsketab på 1-1,5 L, så nedsætter man altså præstationenevnen med ca. 20 %. Det er rigtigt vigtigt at drikke små mængder vand i løbet af dagen. Hvis man 5 minutter inden sin løbetur, kommer i tanke om, at man ikke har drukket nok og begynder at bunde 2 liter vand, så vil det desværre ikke gavne løbeturen.
 
Vand er ikke kun vigtig for at fremme præstationsevnen. Det er faktisk utrolig vigtigt for mange ting. Hvis man føler sig træt og mangler overskud og energi, kan det også være et tegn på væskemangel. En dehydrering får dig til at blive mere sløv og dermed bliver ens aktiviteter i løbet af dagen triste og trælse.
 
Hvis man er begyndt på en slankekur, så kan man næsten ikke undgå at man har fået at vide, at man skal drikke rigeligt med vand. Hvis man føler sig sulten, så er det ikke sikkert, at maven er sulten efter mad, det kan ligeså godt være væske. Hvis man føler sig sulten og der stadig er nogle timer til næste måltid, hjælper det ofte at drikke et par kolde glas vand.

Michael Knudsen

- Løbetræner

www.knudsenrunning.dk


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Køb for ##AMOUNT## og modtag en gratis gave