Vil du have det sidste ud af dit hårde arbejde?

Oprettet d. under Fagviden

Sæsonen er ved at gå på hæld for langt de fleste og en blanding af tomrum og om muligt en snært af dårlig samvittighed, grundet man ved man er ved at miste den form hele året er blevet brugt på at bygge op. Men skal denne form gå til spilde? Undertegnet har i hvert fald et bud på, hvad man kan bruge sin gode form på og endda til et godt formål!

Men vi starter et andet sted, nemlig med en god gang dansk ”Ananas i egen Juice”! For hvad er egentlig årsagen til at vi her på bloggen, ofte kan referere til danske studier? Det er nemlig forbi vi i Danmark er med helt fremme på forskningen inden for den humane fysiologi! Bevares, andre vestlige lande som F.eks. USA og Australien har langt flere universiteter og derfor også professorer, hvilket vil betyde at der selvfølgelig vil komme langt flere artikler fra disse lande.

Men i Danmark har/kan vi noget unik! Ud over at have nogle enormt dygtige forskere så har vi også et sundhedssystem, der bidrager til at forskningen har gode vilkår. I de to overstående eksempler kunne det nemt forestilles, at det var et ”forsikrings-helvede” da forsøgspersonerne både skal være dækket af deres egen personlige forsikring (og hvor dyr mon ens forsikring bliver, hvis man nævner for ens forsikringsselskab at man lader sig skære i frivilligt?)  men også universiteterne skal have deres egen forsikring. Hvor i Danmark er vi alle dækket af patientsikkerheden og vores fælles sundhedsvæsen. Derfor er det i Danmark relativt let at få tilladelse til at tage muskelbiopsier (prøver fra musklen). Da dette er et ”kirurgisk” indgreb i raske mennesker, er det ikke tilladt i mange andre europæiske lande.

Vender vi tilbage til det oprindelige spørgsmål, så er det netop her pointen kommer. Det er nemlig højsæson for forskningsprojekter og derfor er undertegnet´s opfordring at man selvfølgelig bør melde sig til et forskningsprojekt! Foruden at man altid kan få nogle interessante data på sig selv og endda få penge for det, så bidrager man også til ny viden om kroppen og det giver selvfølgelig god samvittighed! 😊

Og for at sætte det lidt i perspektiv, så kan spørgsmålet stilles: Hvis der aldrig var nogle der stillede sig til rådighed for forskningen, hvordan kunne vi så have nogle guidelines for hvordan man bør træne, spise el. lign?

Personligt har jeg selv deltaget i flere forskningsprojekter og deltager selvfølgelig også i et pt. Hvis det var slemt at få taget muskelbiopsier eller påvirkede min performance, så gjorde jeg det selvfølgelig ikke! Så der er derfor ikke noget at være bange for og den gode samvittighed overstiger langt det lille ”prik” eller det hårde arbejde der skal udføres (som sådan set er gratis træning! 😉)

Et godt sted at starte er forsoegsperson.dk hvor de fleste forskningsprojekter, der søger forsøgspersoner har et opslag. Derudover har f.eks. Københavns Universitet også facebooksider for de forskellige fakulteter, hvorpå der lægges opslag. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar