Choose country

DK Denmark NL Netherlands NO Norway SPONS Sponsor B2B B2B SE Sweden

3 Superfoods du kan købe for under 10 kr.

Oprettet d. under Nutrition

3 Superfoods du kan købe for under 10 kr.

3 Superfoods du kan købe for under 10 kr.

 

Blåbær, kål, Laks – Du har hørt utallige gange om de næringsmæssige fordele ved disse dagligdags råvare, som der også bliver kaldt ”superfood.” Der er ingen officiel videnskabelig definition af superfood, men det er generelt accepteret, at superfood indeholder højt niveauer af tiltrængte vitaminer og mineraler. De kan også være en kilde til antioxidanter, stoffer, der beskytter vores kroppe mod celleskader og forebygger sygdom. Mens der er en række fælles fødevarer, der leverer disse næringsstoffer, er der også en række mere eksotiske og mindre mainstream superfoods, der er værd at lære at kende.

 

Avocado

Avocados er en næringsfyldt frugt, der indeholder ca. 20 vitaminer og mineraler. På grund af sin nærende indhold er der mange avocado fordele. Disse fordele omfatter bedre hjerte og fordøjelses. Avocado bidrager også til sundere hud, hår og øjne og har vist at have en positiv effekt på vægttab.
 
Avocado en ”high fat”. Faktisk er 77% af kalorierne fra en avocado fedt, hvilket gør det til en af de fedeste plantefødevarer, der eksisterer. Men de indeholder ikke bare fedt… hovedparten af fedtet i avocado er oliesyre. Dette er en umættet fedtsyre, der også er hovedkomponenten i olivenolie og antages at være ansvarlig for nogle af dens gavnlige virkninger.
 
 
Næringsstoffer i 100 g avocado.
K-vitamin: 26% af RDA.
Folat: 20% af RDA.
C-vitamin: 17% af RDA.
Kalium: 14% af RDA.
Vitamin B5: 14% af RDA.
Vitamin B6: 13% af RDA.
E-vitamin: 10% af RDA.
 
Derefter indeholder den små mængder magnesium, mangan, kobber, jern, zink, fosfor, vitamin A, B1 (thiamin), B2 (riboflavin) og B3 (niacin).

Set 5 stk. For 35,- hos nemlig.com (19.10.17)

 

Broccoli

Broccoli er kendt for at være en velsmagende grøntsag, der er fyldt med næringsstoffer. Det siges at broccoli er den bedste grønsag, hvis man kigger på det ernæringsmæssige. Broccoli kommer fra kålfamilien, som kategorisere som en ”spiselig grøn plante.”
 
Fyldt med gode antioxidanter! Broccoli indeholder antioxidanter, som kan hjælpe kroppen på flere forskellige måder. Broccoli er proppet med C-vitamin, hvilket er godt for immunforsvaret. Bortset fra dette indeholder broccoli også flavonoider, som hjælper med at optage vitamin C effektivt. Derudover indeholder broccoli er også, carotenoider lutein, zeaxanthin, beta-caroten. 
 
 
 
Broccoli er også en god ”carb” og er høj på fiber, som hjælper med fordøjelsen ved at forhindrer forstoppelse. Det er en ideel grøntsag at inkludere i dine salater og fuldføre dine fem farvede grøntsager hver dag. Ud over dette indeholder broccoli også proteiner, der gør den velegnet til vegetarer, der ellers ikke er i stand til at fuldføre deres proteinbehov.
 
Hver uge kan du finde frisk og broccoli på frost på tilbud via dette link.

 

Gulerødder

Fordelene ved gulerødder omfatter reduceret kolesterol, lavere risiko for hjerteanfald, afværge visse kræftformer, forbedret syn og reducere tegn på for tidlig aldring. Derudover har gulerødder evnen til at øge din huds sundhed, øge immunsystemet, forbedre fordøjelsen, øge oral sundhed på mange forskellige måder. De giver også en velafrundet tilstrømning af vitaminer og mineraler.
 
Hvad er gulerødder?
Gulerødder er en af de mest anvendte og nydte grøntsager i verden, dels fordi de vokser forholdsvis let og er meget alsidige i en række retter og kulturelle køkkener. De er videnskabeligt klassificeret som Daucus carota og kategoriseres som en rodfrugt. De er typisk orange i farven. Men der findes både lilla, hvide, gule og røde gulerødder.
 
 
De fleste af fordelene ved gulerødder kan tilskrives indholdet af beta-caroten og fiber. Denne rodfrugt er også en god kilde til antioxidantmidler. Desuden er de rig på vitamin A, C, K og B8 samt pantothensyre, folat, kalium, jern, kobber og mangan.
 
Kunne du tænke dig at vide mere om gulerødder kan du læse mere her.
 
Bonus info: Gulerødder fungere super godt i juice!
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Køb for ##AMOUNT## og modtag en gratis gave