Hjemmelavet proteinbar helt uden sukker?!

Oprettet d.

Atleten Liv Stæhr har en svaghed for snacks, men for meget sukker og hård træning stemmer ikke overens. Derfor har Liv startet Snack Affairs, som er en blog omhandlende sunde snacks, hun selv opfinder i sit køkken.
 
- ”Tanken bag Snack Affairs er at kunne kombinere det lækre med det sunde – at gøre det muligt at leve sundt men samtidig kunne forkæle sig selv med søde sager,” fortæller Liv Stæhr, der startede Snack Affairs op for knap to år siden.
 
Formålet med Snack Affairs er at lave opskrifter på søde sager uden sukker, som er mindst lige så gode som de søde sager med sukker. Gennem Snack Affairs tilbyder Liv en sundere alternativ til is og slik.
 
- ”Jeg vil gerne nå ud til atleter, som vil spise sundt for deres sport, men stadig nyder en lækker snack. Til mennesker som ønsker et sundere liv, men stadig med glæden af søde sager. Til forældre som ønsker det bedste for deres børn, og en opvækst uden for meget sukker og tilsætningsstoffer,” forklarer Liv.
 

Opskriften på sukkerfri proteinbar 

Proteinbarer er en fantastisk, efter løb snack, og er perfekte, når du skal genopfylde kroppen med proteiner efter en hård træning.

Prøv disse proteinbar fyldt med dit yndlingsproteinpulver og masser af gode og sunde ingredienser.

Jeg foretrækker hjemmelavede proteinbarer frem for butikskøb, fordi jeg altid ved nøjagtigt, hvad der findes i dem, og jeg er sikker på, at der ikke er nogen dårlige tilsætningsstoffer.

 

Du kender det sikkert! De fleste proteinbar man køber kan være tørre og sværre at tygge. Nå, da jeg kaldte denne bar gooey - mente jeg det. Linjen er super god og blød og super lækker!

 

Jeg bruger mit yndlingsproteinpulver fra PurePower. Til disse hjemmelavet proteinbar brugte jeg den med vaniljesmag. Du kan finde det lige her. PurePower vaniljeproteinpulver

 

- INGREDIENSER -

200 g (1 scoop er ofte 20 g) vaniljeproteinpulver (jeg bruger dette fra PurePower )

125 g / 2 1/3 kopper valset havre

20 g / 2 spsk hakkede mandler

3 spsk kakaopulver

1/2 tsk salt

3 spsk agave sirup

1-2 dl / 0,5-1 kop mælk efter eget valg (jeg brugte havremælk)

2 spsk jordnøddesmør

1 chokoladestang (85%)

ekstra hakkede mandler

 

- FREMGANGSMÅDE-

Bland alle de tørre ingredienser (proteinpulver, havre, mandler, kakaopulver og salt) undtagen chokolade i en stor skål.
Når de blandes godt, tilsættes de våde ingredienser (agave sirup, mælk og jordnøddesmør). Bland godt. Hvis det er for tørt, tilsæt mere mælk, og hvis det er for vådt, tilføj flere havre.


Læg dejen i en beholder, der er egnet til fryseren. Tryk dejen ind i formen, og fordel den jævnt. Laget skal være 2-3 cm tykt eller din foretrukne tykkelse. Lad det fryse i cirka en time, eller indtil det er ret fast.


Klip proteinstængerne med en skarp kniv. Smelt chokoladen og drys den enten på dem, eller dypp stængerne i den. Drys med hakkede mandler.


Opbevares i en lufttæt beholder i dit køleskab. God fornøjelse!

 

 
Udover at Livs opskrifter er helt uden sukker, betyder det også meget for hende, at de ikke indeholder unødige tilsætningsstoffer, og at hun ved præcis, hvad der er i dem. Ikke mindst fordi hun går op i sund kost, da det er vigtigt for hendes sport, men også fordi hun elsker at lave mad.
 
- ”Jeg har altid været vild med at lave mad – dog mest kager og snacks. Det var derfor oplagt at lave en ’snack-blog’, da det er det, som jeg altid har synes er sjovt – og så passer der jo perfekt til min livsstil uden sukker,” fortæller Liv, der har dyrket atletik siden hun var 11 år gammel, og sidenhen er blevet kåret dansk seniormester og dansk ungdomsmester i 400 meter hækkeløb.
 
Liv har for lavet en opskrift på hjemmelavede proteinbarer med PurePower vanilje proteinpulver, som hun kalder Gooey Cacao Protein Bars. Som Livs andre opskrifter var formålet at lave en proteinbar uden sukker, som samtidig var let at tygge uden at være tør.
 
- ”Tanken bag denne proteinbar var at lave en lækker bar som man nyder at spise. Jeg beskriver den med ordet ’gooey’, for det er lige præcis det, den er. En lækker, blød og på ingen måde tør proteinbar,” forklarer Liv.
 
 
Liv bruger sine hjemmelavede snacks både til når lækkersulten melder sig, men i høj grad også i forbindelse med træning.
 
- ”Efter træning spiser jeg ofte en hjemmelavet proteinbar med PurePower proteinpulver i, for at kunne fremme min restitution og fylde de depoter op, som jeg har tømt gennem træning,” fortæller Liv.
 
Hun bruger desuden Hydro Tabs fra PurePower under sin træning, så hun får hun får mere energi.
- ”Ikke bare smager de fantastisk, men man kan tydeligt mærke forskel på ens krop før og efter man har drukket den,” fortæller Liv, der uden tvivl placerer Hydro Tabs på førstepladsen over hendes yndlings energiprodukter.
 

Kommentar(er) 3

Skriv din kommentar