Choose country

DK Denmark NL Netherlands SE Sweden B2B B2B

Restitution: Derfor er søvn vigtig!

Oprettet d.

De fleste kan nok nikke genkende til at ens seng er noget af det bedste i verden! Men vidste du godt at du nok burde bruge mere tid i den? I dette indlæg vil vi gøre dig klogere på hvorfor din seng og søvn kan være altafgørende for din restitutions periode.  
 
Restitution er hvileperioden for din krop, hvor kroppen slapper af efter træning og samler kræfter. Under træning nedbryder du nemlig din krop gennem fysisk hårdt arbejde, og derfor er det vigtigt at din krop får tid og næring til at genopbygge sig selv og derved blive stærkere. Derfor er restitution vigtigt for din krop hvis du gerne vil være vil i bedre form, da restitution er en vigtig del af at gøre din krop stærkere.
 
Ulemperne ved ikke at restituere: 
  • Din træning er ødelagt, da din krop ikke har fået lov til at slappe af og genopbygge sig selv.
  • Kroppen mister en masse fibre og muskelmasse. 
  • Din form vil ende med at blive dårligere og dårligere. 
  • Det kan ende ud i at du har nedbrudt din krop så meget at du bliver syg. 
 
Derfor er det vigtigt at du restituere, og det er også vigtigt at du restituere nok, da din krop ellers ikke vil give bedre resultater.
For at få en bedre restitution er det vigtig at du også give din krop den rigtige næring som du kan læse mere om i vores tidligere indlæg det populære protein. Mangler du et optimalt restitutionsprodukt med en god aminosyreprofil, letoptagelige kulhydrater i form af maltodextrin og fruktose. Så har vi udviklet den perfekte restitutions pulver. Du kan læse mere om Recovery her.
 
Dette skal gøres kort efter træningen. Dette gør at din krop får den rigtige næring, og er derved hurtigere klar igen. Du kan læse mere om det åbne vindue her
Som nævnt i indledningen kan søvn have en alt afgørende rolle for din restitution, det er derfor vigtigt at du har en døgnrytme som ikke svinger for meget. Det er lettere for os alle at holde en døgnrytme i hverdagen, da der er et arbejde som skal passes og muligvis også nogle børn som skal afsted. Når det bliver weekend har de fleste af os desværre en dårlig vane med at sove lidt længere og være oppe lidt længere. Det kan have en negativ effekt på din restitutionsperiode som gør at det vil tage længere tid for kroppen at komme helt ovenpå igen. 
 
Når du så har fået styr på døgnrytmen skal vi kigge lidt på vores værktøj med dette mener vi selvfølgelig sengen. Det er vigtigt at du har en seng som passer til din kropslægnde, vægt og måde at sove på. Du giver vel hellere ikke en tømmer en sløv sav? Er du i tvivl om hvordan du skal finde den rette seng, er der heldigvis en masse måder du kan få mere viden på. Det kunne f.eks. være at kigge igennem forskellige senge test sider, som gør hele arbejdet for dig. Du kan også læse om hvilken pude du skal bruge eller topmadress. 
 
Nu har du fundet dig det helt rigtige værktøj og er nu klar til at sove en masse timer i din nye seng. Men her er lige et par få tips til hvordan du kan gøre din nattesøvn endnu bedre. 
 
- Soveværelset skal være total mørk. 
- Luft ud når du ikke er hjemme.
- Undgå at bruge mobiltelefonen 30 minutter før senge tid. (undgå alle skærme også dit tv!) 
- Stå op så snart dit vækkeur ringer, undgå at snooze.
 
Sov som en bjørn, træn som en vinder! 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Køb for ##AMOUNT## og modtag en gratis gave