Choose country

DK Denmark NL Netherlands SE Sweden

Diabetiker og triatlet?

Oprettet d. under Nutrition

Diabetiker og triatlet?

Andreas Petz: Triatlet

Selv efter mere end 25år som triatlet så elsker jeg stadig den daglige træning, det målrettede arbejde frem mod næste store konkurrence og fornemmelse af at kroppen bliver stærkere ved det rette miks mellem træning og restitution. Og som triatlet der må leve med diabetes mærker jeg desuden hvordan træningen gør det lettere for mig at leve med diabetes.

Træning og konkurrencer med Type 1 diabetes

Før træning

Som alle andre atleter/triatleter skal jeg sørge for at have tilført kroppen tilstrækkelig energi før jeg skal udføre et træningspas. Ved svømme og løbepas spiser jeg typisk sidste måltid ca. 2 timer før træningsstart. Afhængig af varighed og intensitet af træningspasset tilpasser jeg min medicinering som jeg i samarbejde med min læge, diabetes sygplejerske og diætist har fundet ud fungerer for mig.

 

Frem mod træningsstart måler jeg typisk mit blodsukker ca. 60min, 30min og umiddelbart før start på passet. Disse målinger giver mig et billede af hvorvidt mit blodsukker er stabilt, faldende eller stigende.

 

 

 

 

Jeg er meget vild med Energy Gel med hindbær smag, som giver mig tryghed.

Under træning

I alle mine træningspas, uanset længden, har jeg altid energi (kulhydrater) med mig! Jeg er meget vild med Energy Gel med hindbær smag, som giver mig tryghed, desuden er en let måde at have kulhydrater med mig og desuden smager den fantastisk.

 

Som tommelfingerregel tjekker jeg mit blodsukker hvert 15.min for at se hvorvidt mit blodsukker er stabilt, faldende eller stigende.  Disse målinger er efter mere end 15år med diabetes blevet en rutine, som jeg ikke tænker over, men en meget vigtig del af min træning da disse sikre det maksimale udbytte af min træning og vigtigst af alt, giver de mig tryghed.

 

Ved længere træningspas bruger jeg, som mange andre atleter/triatleter, energidrik (Carbo Race electrolyt) og Energy Snack (kakao) for at sikre en konstant tilførsel af energi (kulhydrat) for at kunne opretholde den angivne intensitet og længde af træningspasset og et stabilt blodsukker.

 

 

 

Efter endt træning

For at sikre den hurtigst mulige restitution, specielt i perioder med stor træningsmængde/intensitet, har jeg ofte en recoveryshake klar i køleskabet når jeg kommer hjem.

 

Jeg er temmelig vild med Purepower Valleprotein med vaniliesmag, peanutbutter, banan, skummetmælk og evt lidt havregryn blendet sammen - stærkt vanedannende! I timer efter træningen tjekker jeg typisk mit blodsukker hvert 30.min da jeg af erfaring ved at blodsukkeret har tendens til at falde i helt op til 12-24timer efter endt træning.

 

Læs evt. mere på www.teamnovonordisk.com – verdens første hold som udelukkende består af cykleryttere, løbere og triatleter med diabetes. Holdets mål er at det professionelle cykelhold skal deltage i Tour De France i 2021.

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Køb for ##AMOUNT## og modtag en gratis gave