Choose country

DK Denmark NL Netherlands SE Sweden B2B B2B

Hvordan holder du dit nytårsforsæt og motivationen ved lige?

Oprettet d. under Træning & Race

Hvordan holder du dit nytårsforsæt og motivationen ved lige?

 

Hvordan holder du dit nytårsforsæt og motivationen ved lige? 

Det er mørkt, koldt, blæsende og tydeligvis januar udenfor.

Alt skriger på januar, med hvad der nu hører hertil. Det kan gøre det ekstra besværligt at overholde og indfri ens nytårsforsætter.

Dette på trods af ens ellers gode hensigter og ambitioner i overgangen til et nyt år.

Det kan være ambitioner om at dyrke mere motion, komme i dit livs bedste form, et længe ventet vægttab eller noget helt andet som motiverer dig.

Ganske enkelt et mål som du har sat dig for 2022. 

 

 

 

 

 

De første uger er overstået, nu starter kampen

 

De første uger var kørte forrygende og din motivation er i top, men som dagene og ugerne skrider frem melder hverdagen sig også og de gamle vaner begynder at presse på. Det bliver sværere at fastholde motivationen og de dårlige undskyldninger begynder at melde sig på banen.
Det er på det her tidspunkt, at du skal finde motivationen igen. Men hvordan bibeholder du motivationen? Hvordan undgår du at dit nytårsforsæt bliver til en fiasko og en dårlig samvittighed?  

 

 

4 ting du kan gøre for at fastholde motivationen!

 

Der er flere gode bud på, hvad du selv kan gøre for at bibeholde motivationen og rent faktisk nå i mål med dit nytårsforsæt/mål. Fælles for dem alle er, at der ikke er tale om en ”one size fits all”. Det gælder om at finde det der gælder for netop dig. 

 

 

 1. Start med at skrive dit nytårsforsæt eller mål ned fysisk på et stykke papir - På den måde bliver dit mål mere virkeligt og det gør at du altid kan tage det frem eller hænge det på køleskabet eller på spejlet. Herefter kan du tænke over, hvad er det der motiverer dig for at nå dit mål? Hvordan vil det føles i kroppen, når jeg når mit mål? Mærk det og føl det helt ned i tåspidserne. Læg herefter en plan for, hvordan du vil nå dit mål. Del det gerne op i små delmål. Lad være med at start for hårdt ud. Tag det i stedet for gradvist og mærk de små succeser undervejs i processen. En lille fremgang er en fremgang, uanset størrelse. 

 2. Lav nogle træningsaftaler eller meld dig ind i nogle fællesskaber - det kan være en god måde at forpligte dig til dit mål på. Du kan fx melde dig ind i en løbeklub, søge et træningsfællesskab på de sociale medier, melde dig til et hold i det lokale Fitnesscenter eller lave en aftale med din veninde, søster eller mor og at i skal mødes på et givent tidspunkt og dag.
  Gør noget som forpligter dig og som ikke kun involverer dig selv. På den måde har du et ansvar, ikke blot overfor dig selv, men også dem du har lavet en aftale med.

   

 3. Planlæg 2-3 faste faste træninger - I forlængelse af træningsaftaler/indmeldelse i træningsfællesskaber, kan du med fordel beslutte dig for 2-3 faste træningstidspunkter. Det kunne fx. være mandag, onsdag og fredag. Sæt allerede nu krydset i kalenderen, det vil nemlig  gøre det meget lettere at komme afsted, frem for at finde træningsdagen og tidspunkt fra dag til dag.
   

 4. Brug musikkens kraft! - Find en mega nice playlist eller lav en med alle dine yndlingssange.. Der er intet som god musik der kan finde motivationen frem. Eksperimenter med at sætte musik på 5-10 minutter inden du skal ud og klare din træning, så ved du at det snart er go time og der ingen vej er tilbage nu.
  Musik kan også give et ekstra skub under selve træningen, så hiv den gerne med ud på turen i et par høretelefoner. Forsøg viser faktisk at rytmisk musik kan bidrag med op til 15% ydeevne.

  (Kilde: https://www.cambridgeaudio.com/row/en/blog/how-can-music-improve-sporting-performance

 

 

 

 

Hvad gør Kirstine for at lykkes med sine mål?  

 

En af de ting, som jeg personligt benytter mig af er også at lægge mit træningstøj klar aftenen før (og en energy bar). Så jeg om morgenen rent faktisk ikke har valget om, hvorvidt jeg skal træne eller ej. Det er ”bare” at hoppe i tøjet og komme ud og i gang – og det bedste er næsten altid følelsen bagefter. ”Jeg gjorde det sku, klap på skulderen til mig selv”. Og der er øvrigt intet galt med at promovere, at du kom ud på de sociale medier, tværtimod! Du har alt ret til at blære dig, for det ER sejt og jeg er sikker på, at der sidder nogen derude som hepper lige så meget på dig, som jeg gør.  

 

Udover at have træningstøjet og en Energy Snack lagt frem dagen før, så har jeg også typisk en koffeinpille eller Pre workout shot klar, hvis energien ikke er i top. Det kan virkelig redde en træning for mig. Selvfølgelig accepterer jeg, at motivation og energi er dynamisk, men netop af den grund synes jeg det er fantastisk, at have nogle energiprodukter klar ved hånden. Så træningen alligevel bliver klaret og jeg dermed er et skridt nærmere mit mål.  

 

Udover ovenstående tror jeg det er vigtigt, at man finder netop det der gør én glad. Det kan godt være at du til start havde et mål om at styrketræne x antal gange om ugen for at komme i form, men undervejs finder ud af at styrketræning faktisk slet ikke er dig. Der er intet der hindre dig i at skrifte sportsgren til noget som rent faktisk interesserer dig. Sagt med andre ord så er der mange forskellige veje hen til dit mål og du kan sagtens justere til undervejs og ændre alt det du vil – så længe det gør din motivation og glæde bibeholdes i processen. 

 

Du kan læse mere om Kirstines træning på hendes blog: www.Kirstine-Skovgaard.dk 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Køb for ##AMOUNT## og modtag en gratis gave