Choose country

DK Denmark NL Netherlands NO Norway SPONS Sponsor B2B B2B SE Sweden

Stine Aagaard: Tips til energiindtag på crossfit-konkurrencedage

Oprettet d. under Nutrition

Stine Aagaard: Tips til energiindtag på crossfit-konkurrencedage

 

Står du og skal til din første crossfitkonkurrence, eller er du efterhånden rutineret og kunne tænke dig at optimere dit energiindtag i løbet af dagen/weekenden, så du har nok at skyde med sidst på dagen? Her kommer mine tips til, hvordan jeg griber energiindtaget an på en konkurrencedag.

Stine Aagaard Vangkilde er Crossfit master atlet, og har deltaget i et hav af crossfit konkurrencer både fra de små lokale til de helt store konkurrencer. Hun er Cand. scient. idræt, Strength coach og fysisk træner i Viborg HK Liga. Stine ved hvor vigtig en del, kost er for hendes performance og særlig på konkurrencedage, hvor det kan være afgørende at kroppen får den rigtige og nødvendige energi for at kunne præstere. Her får du Stines bedste tips og erfaringer til energi-indtag på konkurrencedage. 

 

Før konkurrence: 

Til morgenmad jeg for at få en stor mængde kulhydrat og protein i form af en proteingrød. Min proteingrød består af havregryn blandet med PurePowers proteinpulver og toppet med et æble eller en banan. Så har jeg noget at stå imod med i løbet af dagen, hvis appetitten skulle forsvinde i nerver og træthed.

Inden første event sørger jeg for at få fyldt min drikkedunk med vand blandet med en hydrotabs fra PurePower. Min favorit er klart den med røde bær. Jeg har en tendens til at svede helt enormt meget, og hvis jeg skal indtage for meget vand i løbet af dagen, så skvulper min mave, og jeg får svært ved at bevæge mig optimalt. Samtidig så sikrer jeg også en fornuftig elektrolytbalance, så jeg minimerer risikoen for dehydrering sidst på dagen og en eventuelt krampe i benene.

 

Under konkurrence: 

Første event er startskuddet på det hele. Man får mærket stemningen i feltet, børstet de værste nerver af på gulvet og jeg fornemmer, hvordan dagsformen er; skarp! Fuld smadder på alle tangenter og så er vi i gang. Jeg hopper ud i opvarmningsområdet efterfølgende for lige at køre den værste syre ud af kroppen og få kørt både væske og energi indenbords. Alt afhængig af varigheden på dagens første event, så nupper jeg enten en PurePower Energy Snack med karamel (klar favorit) eller en pose PurePower Chews med frugtmix. Så får jeg tanket mine glykogenlagre op, hvilket vil komme mig til gavn sidst på dagen, hvor appetitten typisk er helt væk i takt med at trætheden også sætter ind.

Efter event 2 plejer der at være en pause, hvor jeg forsøger at indtage en sandwich eller en salat med pasta, kød og grøntsager. Jeg fungerer rigtig godt på en frokost, hvor jeg ikke er tvunget til at spise det hele, men jeg skal have noget mad, der kan give maven noget at arbejde med.

Event 3 er typisk det sidste event på sådan en dag (der kan være konkurrencer med 4 og 5 events på en dag, så der kræver det endnu mere energi i løbet af dagen), og jeg sørger for ca. 30 min før min opvarmning at nuppe en pose PurePower Chews, så der lige er det ekstra energi at fyre af, når trætheden for alvor sætter ind.

 

Efter konkurrence: 

Når sidste event på dagen er skudt afsted, og der er briefet om morgendagens events, så napper jeg en PurePower Protein Snack med karamel, så jeg lige får lidt ekstra protein indenbords, inden den står på et bad og aftensmad.

Det har taget noget tid at finde ind i mine rutiner til konkurrence, og i min daglige træning praktiserer jeg også at få nogle hurtige kulhydrater inden træning, så jeg har noget at skyde med, så min stræben efter at blive stærkere, hurtigere og mere udholdende får de bedste betingelser. Kulhydrater er enormt vigtige, når vi træner med henblik på performance, og det er en undervurderet faktor i crossfitverdenen, hvor det hele tiden handler om at præstere med højest mulige fart, tungeste vægt og flest reps.

Vil du gøre noget godt for din præstation til crossfitkonkurrencer? Så vil jeg anbefale dig at prøve PurePowers produkter. De har gjort underværker for mig til konkurrencer både i det danske men i den grad også i udlandet. Deres produkter er fast inventar i min taske HVER DAG.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Køb for ##AMOUNT## og modtag en gratis gave