Vinder mentalitet

Oprettet d. under Race

Vinder mentalitet

Et notat som jeg har brugt meget igennem en længere periode sagt af Carl Lewis er følgende;

If you can dream it - you can do it

Han var af den overbevisning at enhver som kan drømme resultatet og se sig selv på 1 pladsen med guldmedaljen omkring halsen ville være istand til at udføre dette i virkligheden. For Carl Lewis var det af afgørende betydning af have en drøm, drømmen om at vinde, og således turde se ham selv som en vinder.

Den sande vinderkultur, det at performe på højeste niveau igen og igen skabes når de høje ambitioner harmonerer med ens mindset, og kultur, og således skaber den nødvendige energi for at opnå den ekstraordinære performance. Når du opdager dit potentiale for noget, og føler at du kan gå langt, så skabes den sande drøm. Hver gang man oplever succes efter at have fået mange slag undervejs mod målet så ved man at det er en drøm som man vil kæmpe for, den sande drøm. Såfremt du udnytter dit potentiale til det maksimale og opnår succes, så vil du opleve at du fyldes med energi og viljen til at opnå endnu mere.

Lige præcis sådan har jeg oplevet flere gange, første gang tilbage i 2007 hvor jeg blev amatør europamester på Ironmandistancen i Frankfurt første gang. Lige præcis den succes var startskuddet for mig til at kroppen blev fyldt med masser af energi og vilje til at flytte overliggeren og opnå succes igen. I en af Ulrik Wilbæks bøger beskriver han så rigtigt at det sværeste er at blive på toppen når man først har nået den, og at når man vinder næste gang er det på en helt anden måde end den første gang.

Da jeg vandt EM på Ironman distacen i Frankfurt i 2008 for 2. gang, var det lige præcis kendetegnet ved at være helt og aldeles anderledes end første gang. En sætning som jeg stadig arbejder på at indfri.

Du skal lære at tabe førend du kan vinde

Jeg er siden efteråret 2012 gået efter at indfri en drøm, et mål, og er 100% committet til planen som skal indfri dette mål. Det har for mig været drømmen som har motiveret mig til al den hårde træning dag ud og dag ind igennem de seneste år, og det er al den rigtige træning som skaber fundamentet for enhver performance.

Det er endnu ikke lykkedes mig at indfri målet og drømmen, men i stedet for at kaste håndklædet i ringen, så er jeg blot endnu mere tændt og kampklar til at arbejde målrettet for at få indfriet min drøm og mål.

Jeg ved jeg kan, og at det vil komme til at koste blod,sved og tårer 

Det er vigtigt at huske at det kræver mod og tålmodighed og når man sætter overliggeren højt vil der være masser af udfordringer på vejen og husk at de allesammen gør en stærk. Det er vigtigt at huske at resultater ikke kan planlægges, det kan performance til gengæld.

 

Betina Schmidt

Facebook: Betina Schmidt

Instagram: betinaschmidttri

Web: http://www.bstri.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar