Hvilken konkurrence skal jeg kÝre?

Oprettet d. under Race

Hvilken konkurrence skal jeg kÝre?

Som triatlonsporten vokser kommer der også flere og flere stævner, og det er jo kun fedt for os triatleter, men det kan også være en jungle.

 

Hvad skal man vælge?

Når du ved, hvilken distance du gerne vil køre, skal du finde et stævne. Nogle stævner bliver hurtigt udsolgt, andre kan man nærmest tilmelde sig på dagen. Men lad os sige, at alle muligheder er åbne på nær stævner, som man skal kvalificere sig til (Ironman Hawaii og Ironman VM 70.3 (halv jernman distance)).

 

Bliv enig med dig selv om følgende:

  • Hvor mange penge vil du kaste i projektet (startgebyr, rejse og hotel)
  • Hvor lange vil du evt. rejse for at køre dit stævne
  • Skal det være en flad eller kuperet rute?
  • Vil du svømme i en sø eller i åbent hav?

 

Ovenstående er gode udgangspunkter, når du skal finde det rette stævne. Og det vil ikke tage dig lang tid at tage stilling til overstående, og herefter har du indsnævret dine valgmuligheder.

Hvor leder man så henne efter sit stævne. Der er de typiske steder, så som www.ironman.com, www.challenge-family.com eller den danske stævnekalender.

 

Men man skal også huske, at vi i DK er naboer til en af verdens største triatlonnationer, nemlig Tyskland. På denne side: www.triafreunde.com kan du finde stort set alle stævner i Tyskland, og den har også en ganske god oversigt over stævner i stort set hele verden.

 

I Tyskland er der rigtig mange stævner at vælge imellem, og til disse stævner er startgebyret ofte ikke så højt. Her kan du bestemt finde gode triatlonoplevelser.

 

Nedenfor er et par bud på stævner, jeg synes, man skal prøve kræfter med.

I dk vil jeg sige, at man skal prøve:

  • Silkeborg triatlon (her er ½ og ¼ jernmand). Fed, smuk og udfordrende rute, og et af landets ældste stævner. www.silkeborgtriathlon.dk
  • Karrebæksminde triatlon ¼ triatlon. En sand triatlon fest. www.kbaektri.com/
  • Ironman Cph. Jeg har kørt triatlon i 20 år og kørt stævner i store dele af verden, og jeg må bare sige, at Ironman Cph har det hele.

 

Hvis du vil til udlandet, kommer her et par bud på stævner, som er en store oplevelse:

  • Challenge Roth. Tri festen over dem alle. En rigtig fed, hurtig og varierende rute. Opbakningen fra lokalbefolkningen er fuldstændig fantastisk, når du hepper, hepper de på dig.
  • Ironman 70.3 Mallorca (1/2 jernmand). Stævnet ligger i start maj og er et godt sted at kick-starte sæsonen. Det er velorganiseret. Lækkert blåt vand til de 1,9 km, fed og udforende cykelrute og god stemning på løbet.

 

Held og lykke til den kommende sæson.

 

"Det er vigtigt at påpeje at de nævnte løb, IKKE har sponssoret dette indlæg. Men er min personlig mening."

 


Andreas Borch

www.byborch.com

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar