Xterra er det nye sort, og det er kommet for at blive

Oprettet d. under Race

Xterra er det nye sort, og det er kommet for at blive

Hej mit navn er Carol Rasmussen, og jeg er ny Purepower ambassadør. Desuden er jeg agegroup verdensmester i Xterra og naturligvis Xterra fan.

 

Hvis du ikke ved, hvad Xterra er, så kan jeg fortælle, at det er en serie af triathlon-, duathlon- samt løbeevents, som kun foregår i terrænet, altså off-road, som man også kalder det.

 

Det første Xterra stævne blev afholdt på Hawaii for 21 år siden, og Maui har været vært for Xterra Worlds lige siden. I dag afholdes der stævner over hele kloden, også de mest eksotiske steder, som i Malaysia, Mexico, Fransk Reunion etc. etc.

 

Danmark er nu virkelig kommet med på Xterra verdenskortet. I 2007 samt 2008 blev det første danske Xterra stævne afholdt i Århus, men dermed slutterede festen for en periode. I 2014 kom der dog nogle nye kræfter på banen. Nogle unge gutter fra Running26 prøvede lykken med et nyt Xterra event i Danmark, og det blev et megahit. Lige siden er det gået stærkt for gutterne i Running26.

 

I år bliver der således afholdt hele 6 cross duathlon stævner, 5 cross triathlon stævner samt en swimrun konkurrence i Danmark. Desuden bliver Xterra Møn vært for EM i Xterra til september. Der afholdes desuden gratis Xterra træninger over det meste af landet, hvor man kan lære at komme i gang med sporten eller få fif til at blive bedre i terrænet.

 

 

Det hjælper naturligvis også, at DR har sendt Rigtige Mænd, hvor nogle utrænede håndværkere trænede sig op til at kunne gennemføre en Xterra, bla. Lindy Aldahl, som både er Xterra og Purepower ambassadør som jeg selv.

 

Jeg har dyrket cross duathlon i 10 år og er fortsat en stor fan af træningsformen. Det er fantastisk pulstræning, fordi man har de mange skift mellem cykling og løb og derfor hele tiden har pulsen i oppe.

 

Dtrif og DGI stævnerne tilbyder konkurrencer, hvor man har følgende discipliner: 3km løb / 10km MTB / 3km løb / 10km MTB / 3km løb.

Xterra har følgende Setup: 5km løb / 20km MTB / 5km løb. Dog tilbyder begge også en kortere variant.

 

Som teenager var jeg selv bidt af crossløb og elskede især mine løbeture i skoven. I en relativ sen alder blev jeg bidt af MTB sporten. Jeg startede med at køre MTB som 43årig, og som 47årig vandt jeg en samlet andenplads i SRAM ligaen efter verdensmesteren Annika Langvad.

 

I 2007 ville jeg genoptræne min ryg med svømning efter at have pådraget mig to frakturer på min rygsøjle i et styrt i et landevejscykelløb. Jeg meldte mig derfor for sjov til nogle tristævner, men da jeg i 2011 valgte at gå over til triathlon, fik jeg øje på en internetside, som gjorde reklame for et Xterra stævne i Tyskland. Med min erfaring som MTB-rytter og tidligere crossløber virkede det oplagt at deltage i dette crosstri stævne. Jeg blev faktisk europamester i første hug og var derefter solgt. Det er sidenhen blevet til utallige DM titler i cross duathlon samt Flere EM titler og 4 VM titler i Xterra og ITU's Crosstri. Min seneste sejr var på Maui i oktober.

 

 

Tja! Hvorfor skriver jeg så alt dette. I 2010 kom Ironman til København, og det blev hurtigt et monster hit. Sidenhen skulle folk prøve en Powerman, og nu er det nye sort Xterra, og Danmark må være det land, der har flest Xterra stævner pr. indbygger. Faktisk var vi den 5. bedst repræsenterede nation til VM på Maui i 2016, kun overgået af store nationer som USA, Canada, Frankrig, Tyskland og Australien.Det siger ikke så lidt, når man tænker på, hvor få millioner  indbyggere vi har..

 

Jeg tror, Xterra er kommet for at blive af den simple grund, at vi cross triathleter og duathleter nu engang har det meget sjovere end de andre. Når vi står der med mudder på hele kroppen, ja så er vi alle lige, professionelle som amatører, vi er bare en stor familie, der kan lide at boltre os i naturen.

 

Det glædelige er, at Purepower nu har indgået samarbejde med Running26, og atleterne vil de næste tre år kunne tanke Purepower energi i depoterne til alle Xterra stævner i Danmark.

 

CV

Internationale titler

Europamester i mountainbike marathon D+50 og samlet nr. 10

Europamester i Xterra Cross Tri D+50

 

Vinder af Xterra France D+50

 

Nationale titler

Dansk mester i cross duathlon og samlet vinder

Dansk mester i Xterra cross duathlon D+40 og samlet nr. 2

Dansk mester i Powerman duatlon og 3. bedste i Europa D+50

Dansk mester i sprint triathlon D50-54

Sølv vinder til danske mesterskaber i mountainbike maraton D+40

 

Andre

Samlet vinder af Xterra Århus

Karrebæksminde tri - nr. 4 overall og vinder af D+45

Åbenrå Triatlon - overall vinder på OL- distancen

Knuthenborg Safari Triathlon - overall vinder på OL -distancen

 

Mit sportslige CV - 2015

 

Internationale titler

Xterra World Championship - age group vinder og samlet nr. 14

Europametser på OL Distance D+50

Europamester i Cross Triathlon D+50

 

Alpe d´Huez Triathlon vinder af D+40 og nr. 13 af amatører og professionelle

Vinder af Xterra France D+50

 

Nationale titler

Dansk mester i DM sprint D+50

Dansk mester i cross triatlon og samlet vinder

Dansk mester i Xterra Cross Triatlon og samlet vinder

 

Andre

MTB:

Slushcup - nr. 2 i cuppen

Samlet vinder af MTB klassikeren Fitness DK

Vinder af Bikes and Beers mix

Odler Deuter Provins MTB - nr. 2

 

Duathlon:

Vinder af Ride4fun off-road duathlon

 

Triathlon

Vinder af Konborg 1/2 IM D+50

CPH 4:18:4 sprint - 55.50 (klub rekord)

Xterra Tisvilde - nr. 2 af alle amatører og nr. 6 af amatører og professionelle


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar