Choose country

DK Denmark NL Netherlands NO Norway SPONS Sponsor B2B B2B SE Sweden

Hvorfor er Purepowers proteinbarer så små?

Oprettet d. under Nutrition

Hvorfor er Purepowers proteinbarer så små?

Sidste gang så vi på at det kunne give mening at indtage en proteinbar eller protein drik efter man har trænet, hvad enten det sådan set var styrke eller udholdenhedstræning. Men hvilken slags bar skal man så spise, eller hvad skal man drikke i junglen af forskellige produkter? I det lokale supermarked kan man få nogle kæmpe barer og drikke, der angiver X – gram protein og i modsatte ende af skalaen finder vi Purepower´s små barer. Ydermere står der ofte ”Valleprotein” eller” Kasein” på produkterne, men hvorfor i alverden står der det? Lad os se lidt på det med videnskabens øjne!

 

I et Review (en artikel der opsummerer den viden man har, inden for et område indtil nu) af Robert W. Morton et al. Fra 2015 skriver han, at man har fundet den største effekt ved indtagelse af 20g valleprotein i unge mænd, lige efter de har udført styrketræning. Hvis man indtager mere protein end det, så vil det resterende blive oxideret og løbe med ud i urinen.

 

Jason E. Tang og medarbejdere undersøgte i 2009 hvilken slags protein, der var gav den største proteinsyntese (se sidste blog). Det fandt han at der var signifikant forskel på at indtage valleprotein ift. kasein- eller soja-protein (protein fra planter). Dog har man også fundet at kasein-protein, optages lidt langsommere. Det giver derved en længerevarende effekt og protein-nedbrydningen bliver også mindre ved at indtage dette. Da det bliver optaget over længere tid, bør det også kunne bidrage til at man får en større mæthedsfornemmelse, i længere tid.

 

Så for at opsummere en smugle… Vil man gerne have større muskler, så bør man indtage valle-protein lige efter træning. Men vil du gerne bevare din muskelmasse, så bør du indtage kasein-protein efter din træning (sojaprotein er i den sammenhæng ikke specielt godt til noget af det). Du kan optage op til 20g før man når et loft for indtagelsen. Man kan heller ikke optage mere end 20g/time. Så kæmpebarerne giver (heller ikke i den her sammenhæng) særlig god mening… Dog kan det sagtens give mening at indtage forskellige former for protein, for at stimulere de forskellige processor. 

 

Derfor kan Purepowers protein-bar godt ses som en bar, der er lavet specifikt til udholdenhedsatleter. Samtidigt skal vi huske på at langt de fleste af os indtager noget mere protein end vi behøver og stadig ikke behøver så meget som folk der styrketræner. Derfor giver de små protein-snacks egentlig rigtig god mening! (Man skal bare passe på ikke at spise alt for mange, for de smager jo godt!)

 

 

Daniel Nykvist Larsen: Bachelor in Sports and Health.

Instagram: (LINK)

 

Referencer:

Jason E. Tang et al. 2009 - Ingestion of whey hydrolysate, casein, or soy protein isolate: effects on mixed muscle protein synthesis at rest and following resistance exercise in young men.

Robert W. Morton, Chris McGlory and Stuart M. Phillips, 2015 - Nutritional interventions to augment resistance training-induced skeletal muscle hypertrophy

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Køb for ##AMOUNT## og modtag en gratis gave