På trods af at det måske ikke altid kan være det mest ophidsende, så er der tre gode grunde til at implementere styrketræning som en del af sin træningsuge.
- Den første gode grund er at det tyder på at ens økonomi/effektivitet ind for løb og cykling lader til at kunne blive forbedret, hvis man inddrager styrketræning som en del af ens træning. Der er findes studier som viser ens økonomi bliver forbedret med styrketræning, oven i alt den anden træning. Men hvad så hvis man ikke har flere træningstimer, som kan proppes ind i ens ugeskema? Det findes der også et studie som har undersøgt. Her udskiftede man noget af forsøgspersonernes cykeltræning med styrketræning og fandt, at det gav det samme for økonomien at styrketræne, som at cykeltræne det mere (det er altid godt at vide hvis det regner eller sner og det ikke ligefrem er motiverende at tage ud at træne…)
- Den anden gode grund er, at styrketræning kan virke skadesforebyggende. Ved at styrke evt. svage muskler og sener så kan man derved sørge for, at man kan opretholde en god teknik hele vejen og undgå at lave uhensigtsmæssigt bevægelser, der kan resultere i en skade. Mave-, ryg- og bækken-muskulatur (også kaldet core) er ofte et svagt sted, for folk der dyrker udholdenhedsidræt.
- Den tredje gode grund henvender sig til folk, som er ved at nå den modne alder. Efter man er fyldt ca. 50 år, begynder man at miste meget af sin evne til at udvikle meget power/watt dvs. udvikle meget energi over kort tid. Dette skyldes at man mister forbindelsen til de muskelfibre, som er de hurtige. Denne proces kan dog bremses ved at lave eksplosiv styrketræning. Det kan bestem have sin relevans, hvis man gerne vil mindske risikoen for fald og generelt kunne klare sig selv i hverdagen, når man bliver rigtig gammel…
Daniel Nykvist Larsen: Bachelor in Sports and Health.
Instagram: (LINK)
Referencer
Bastians, J. e. (2001). The effects of replacing a portion of endurence training by explosive stregth training on performance in trained cyclist . European Journal Of Applied Physiologi.
Lexell, J. (1993). Human Aging, Muscle Mass, and Fiber Type Composition. Canadian journal of apllied physiology 18:1 2-18.
Aagaard, P., & Andersen, J. L. (2010). Effects of strength training on endurance capacity in top-level endurance athlete. Skandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.