Ferie kan være farlig for formen

Oprettet d.

Ferie kan være farlig for formen
 
Sommerferie betyder for mange store gammeldags isvafler på stranden, iskolde fadøl på terrassen eller en lækker flaske rosé til maden, desværre betyder det også pause fra løbeturene for mange. Af en eller grund bliver det sværere at komme afsted i ferien end i hverdagen, men hvorfor?
 
Mange har en fast rytme i hverdagen fx løber man en tur hver onsdag aften efter man har spist og lagt børnene i seng eller måske har man planlagt at løbe en tur hver mandag morgen inden en lang arbejdsdag. Når det er ferie bliver den rytme ødelagt. I ferien må børnene komme senere i seng, så aftensmaden bliver også udskudt og dermed også ens løbetur. Man kan sove længe i ferien og er dermed ikke tvunget til at stå tidligt op, hvilket også kan betyde, at løbeturen bliver udskudt. Disse ting er blot få eksempler på, hvad der sker med motivationen, når der står ferie på programmet.
 
For mig betyder sommerferie også lækker mad, store is og kolde fadbamser. Selvfølgelig skal man mærke, at det er ferie og nyde et ekstra glas vin, men for mig er det faktisk en motivationsfaktor for at motionere. Hvis man får løbet trods, at rytmen er blevet lavet om, ja så kan man nyde grillmaden og de 5 fem fadøl med god samvittighed. Det kan godt at være, at formen går lidt ned ad bakke i ferien, men hvis man fokusere på at holde sig i gang, så behøver man ikke at starte helt forfra, når hverdagen endnu engang begynder.
Tips
Når man er på stranden med familien, så tag en svømmetur i vandet eller løb en lille tur i sandet. Løb en tur i skoven og nyd de flotte blomster og planter. Man kan tage en cykeltur med børnene og slutte af med en is. Det er små ting som disse, der kan holde formen nogenlunde ved lige, selvom man holder sommerferie.
 
Michael Knudsen
- Løbetræner

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar