Choose country

DK Denmark NL Netherlands SE Sweden

Energiguide til svømning

 

 
Elitesvømning kan både være en eksplosiv sportsgren, men også en udholdenhedsport. Elitesvømmere træner ofte to gange om dagen - om morgen og om aftenen.
 
 
Grunden til svømmere kan træne flere gange om dagen, flere gange om ugen, er fordi kroppen ikke bliver slidt på samme måde som f.eks. ved løb, fodbold eller håndbold. Selvom kroppen ikke bliver slidt, skal den bruge enormt meget energi på at kæmpe sig frem og tilbage i vandet.
 
 
Er du selv svømmer? Så kender du måske til den evige trang til mad. En meget sulten svømmer ved navn Michael Phelps offentligjorde sin diæt til OL i 2008. Her skulle den amerikanske herre spise omkring 12.000 kalorier om dagen, for at holde sit energi-niveau i top.
Prøv selv at udregne dit energiforbrug her.
 
 
Ambassadøren fortæller
Jacob Carstensen - triatlet
Discipliner: tidligere OL (1996, 2000, 2014), 400m kortbane
 
 
Hvornår bruger du energiprodukter?
Da jeg trænede til OL, brugte jeg altid Carbo Race under min træning og gerne en proteinbar efter træning for netop at få mest muligt ud af min træning. Jeg havde typisk to svømmepas om dagen plus styrketræning inden svømmepas nummer to om aftenen. Jeg kunne specielt mærke, jeg havde brug for energi, når jeg havde haft en lang dag i skole eller på arbejde.
 
 
Til alle mine store stævner (DM, EM, VM og OL) havde jeg altid en drikkedunk med energidrik og en med alm. vand. Dem gik jeg altid og sippede af for hele tiden at være hydreret nok.  
 
 
Jeg benyttede også gels, specielt lige efter et løb, inden jeg gik ned og svømmede restitution.  
 
 
 
I dag bruger jeg produkter fra PurePower i min daglige træning, som udover svømning også indeholder cykling og løb.
 
Afhængig af træningslængden har jeg min PurePower drikkedunk fyldt med Hydro tabs eller energidrik. Specielt på lange cykelture kan jeg mærke, at jeg kan opretholde mit energiniveau og kan køre træningen bedst muligt. Efter træning bruger jeg Recovery og sammensætter det gerne i en smoothie med blandet frugt og mandelmælk.
 
 

 

 

 

 

Facebook: Jacob Carstensen

Instagram: @jacobcarstensen


Køb for ##AMOUNT## og modtag en gratis gave