Choose country

DK Denmark NL Netherlands NO Norway SPONS Sponsor B2B B2B SE Sweden

Energiguide til triatlon

Triatlon er en multisport bestående af svømning, cykling og løb i netop denne rækkefølge. Distancerne indenfor OL består af hhv. 1500 m svømning, 40 km cykling samt 10 km løb. Derudover findes der også disciplinerne sprint, halv- og helironman.
De tre discipliner gennemføres uden pauser.
 
Under træning samt op til en konkurrence træner deltagerne i mange timer og forbrænder derfor en del kalorier, og det er derfor vigtigt at tilføre den ekstra energi og kulhydrater, så man kan få mest muligt ud af sin træning.
 
Ambassadøren fortæller
Line Thams - triatlet
Discipliner: sprint, halv ironman

Hvornår bruger du energiprodukter?
Min morgenmad består til hverdag af en smoothie lavet på grøntsager, frugt og vanilje proteinpulver. Til race spiser jeg ofte en energi snack til morgenmad samt noget mad, der indeholder ca. 20g protein. Ved konkurrencestart efter kl. 12 spiser jeg energisnacken ca. 90 min før race.
 
Om vinteren træner jeg enten i sydens sol eller hjemme i Danmark, hvor en del ofte er på turbotræner - begge træningsmuligheder gør, at jeg har et stort svedtab, så jeg bruger efterfølgende Hydro tabs til at genoprette elektrolytbalancen i kroppen.
 
Jeg har altid en proteinsnack liggende i træningstasken eller bilen, hvis der går nogen tid, fra jeg er færdig med min træning, til jeg er hjemme. 
Til de lange træninger (over 2 timer eller intensivt) og til race bruger jeg cola gels (fordi de smager fantastisk) og/eller energipulver med appelsin smag. Til en sprint bruger jeg ca 0,5l dunk med energipulver. 
 
Under træning får jeg knap så meget kulhydrat i timen, da intensiteten sjældent er lige så høj som i konkurrence, og jeg har en del mere næring i kroppen fra dagens tidligere måltider, end jeg har på race day. Men engang i mellem simulerer jeg konkurrencedag - og spiser det samme til morgen, som jeg vil inden et race, og kører med forholdsvis højt energiindtag af PurePowers produkter i løbet af træningen for at teste det og vænne min krop til at indtage det.

 

Facebook: Line Thams

Instagram: @linethams

Hjemmeside: www.linethams.com

 

 
Køb for ##AMOUNT## og modtag en gratis gave