Choose country

DK Denmark NL Netherlands NO Norway SPONS Sponsor B2B B2B SE Sweden

Energiguide til løb

 

Løb kan være mange ting; nogle løber for motionens skyld, andre løber for at gennemføre en distance, mens der er eliteløberne, der løber for en førsteplads. Uanset hvad der ligger til grund for, du løber, så er det alfa og omega, at din krop har nok brændstof.
 
 
 
For supermotionister og eliteløbere skal der en god portion energi og næring indenbords for, at deres krop kan udholde den hårde træning. Sporten er hård ved kroppen, og derfor skal kroppen have de rigtige næringsstoffer for, at kunne yde sit bedste. Det gælder både før, under og efter en træning eller et løb.
 
 
 
Forbrændingen under en løbstræning eller på racedays varierer meget fra person til person. For konkurrenceudøvere kan forbrændingen dog ligge på helt op til mellem 3.000 og 8.000 kcal dagligt afhængigt af træningsintensiteten. Derfor skal der i særdeleshed kulhydrater og proteiner til for at holde energiniveauet oppe.
 
 
 
Ambassadøren fortæller
Henrik Gehlert – eliteløber
Discipliner: 5.000m, 10km og halvmaraton
 
 
 
Hvornår bruger du energiprodukter?
Jeg bruger PurePower hver dag i min træning. Typisk bruger jeg til mine tidlige morgentræninger en Energy Snack, som fungerer rigtig godt for maven. Er min morgentræning rimelig intensiv, tager jeg en Protein Snack efter træningen – så får jeg stillet sulten, og min krop har samtidig noget at arbejde med, indtil jeg spiser morgenmad.

Min eftermiddagstræning er typisk et hårdere løbepas, hvor jeg får pulsen højt op og forbrænder en masse energi. Nogle timer inden drikker jeg 40 gram Carbo Race blandet op med 500ml vand. Det er en fin mængde kulhydrater til at klare et hårdt træningspas. Efter mit træningspas bruger jeg Recovery med bær/citrus smag.
 
 
Når jeg skal forberede mig til konkurrencer, starter jeg allerede tre dage inden mit løb. Her bruger jeg Carbo Race hver dag for at fylde mine kulhydratdepoter op.
 
Hvis vi antager at konkurrencen afholdes en søndag, vil jeg typisk indtage 400 gram Carbo Race torsdag og fredag, 300 gram om lørdagen og 50 gram søndag morgen. Derudover tager jeg hver dag to Hydro Tabs med bærsmag for at sørge for min væskebalance spiller 100 procent, når jeg står ved startlinjen.

 

Facebook: Henrik Gehlert

Instagram: @henrikgehlert

Hjemmeside: www.henrikgehlert.dk

 

 

 

 

 

 

Køb for ##AMOUNT## og modtag en gratis gave