Skal nytårs-forsættet, forsætte?

Oprettet d.

Det er ved at være op over at alle de nytårsforsætter med ellers så gode intentioner, enten allerede er faldet til jorden eller hænger i en meget tynd tråd. Af de mest velkendte er vel nok at stoppe med at ryge, tabe X- antal kilo eller generelt leve et sundere liv og det er derfor nogle af disse vi vil tage udgangspunkt i. Vi ved alle det kan være svært at holde et nytårsforsæt, og derfor vil vi give nogle små fifs til hvordan man gør det lidt mere sandsynligt, at man holder det!
 
  • Hvorfor
Før man overhovedet begynder at kaster sig ud i et nytårsforsæt, er man nød til at have tænkt over hvorfor man vil gøre det, eller hvorfor det er man vil ændre på sit liv. Der skal derfor være en dybere mening med ens ”hvorfor”! Det kan f.eks. være at man gerne vil være der længere tid for sine børn eller børnebørn, eller man gerne vil kunne klare sig selv indtil man når en meget høj alder. For bliver ens hvorfor svagt, ja… så bliver motivationen det også. F.eks. hvis man siger ”jeg vil gerne leve sundere” så bliver det meget diffust og derfor rigtig svært at holde ved! Spøg derfor dig selv igen ”Hvorfor er det jeg gør/vil gøre det?”   
  • Relationer
Ens relationer er unægtelig vigtige, når man gerne vil opnå et mål. Disse kan både være ens familie og venner, men i denne forstand kan relationer også forstås på en anden måde nemlig træningskammerater! For det er bare en stærkere motivation at have en ligesindet, at træne med og stå til ansvar over for. Find dig derfor en eller gerne flere træningskammerater og selvom det at få to kalenderen til at passe sammen, nu til dags, kan virke som en uoverskuelig opgave, er det her den ligesindet kommer ind i billedet! For finder man f.eks. en anden, som også har små børn kunne det bestemt give mening, at tage sammen ud at træne senere på aftenen, hvor børnene er lagt i seng. Derudover så tænk gerne over at hvis du melder fra, så hænger den andens træning udelukkende på personen selv og du er derfor, om muligt, årsagen til at denne ikke får trænet!
”Det tager tid, at spare tid!” (Ebbesen 2014) 
I forlængelse af det ovenstående så har den tidligere guld-fire ro´er Eskild Ebbesen et godt citat i sin bog ”tænk som en vinder” fra 2014. Nemlig noget så banalt at det tager tid, at spare tid. Det tager nemlig tid at planlægge en dag, og specielt hvis den skal planlægges smart! Generelt kan gode citater kan også være en stor hjælp til at holde motivationen oppe, så hæng gerne nogle stykker op rundt omkring dig selv, f.eks. på køleskabet, i bilen, på skrivebordet eller som baggrund på din telefon, så bliver du hele tiden mindet om dem!
Og husk også: Der er ingen som har fortrudt et gennemført træningspas! 😉

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar